firma kbeНемската фирма KBE е създадена през 1980 година и е специализирана изключително в производството на PVC профили за прозорци и врати. От 1998 година KBE присъства и на българския пазар. Особено активно и успешно е развитието през последните 7-8 години, когато KBE положи значителни усилия и се утвърди като една от водещите фирми и в България. Още от самото създаване производствената база е разположена в Берлин, а от 2004 година за удобство на партньорите КВЕ и премести и администрацията в Берлин.

Производствените мощности на завода в Берлин са разположени на 25 000 кв. м. РЗП, а складовата база - на 100 000 кв. м. РЗП. В завода в Берлин, който е един от най-модерните за производство на PVC профили в Европа, на 60 екструзионни линии се произвежда най-разнообразна гама PVC профили за цял свят.

proizvodstvo

Качеството на продукцията е сертифицирано в над 25 държавни учреждения и е подложено на непрекъснат контрол от страна на национални и интернационални институти за изпитания, което налага и строг вътрешен контрол.

За тази цел са оборудвани специални лаборатории за изпитания на здравината и устойчивостта на профила при екстремни условия.

От 1998 година KBE присъства и на българския пазар. Особено активно и успешно е развитието през последните няколко години, когато KBE положи значителни усилия и се утвърди като една от водещите фирми и в България. Създадена е мрежа от фирми и партньори във всички по-големи градове, която непрекъснато се развива и усъвършенства.

partniori


KBE оказва постоянна помощ и съдействие на своите партньори в България и упражнява технически контрол върху произвежданата от тях дограма, за да бъде гарантирано качеството на крайната продукция, която достига до клиента.

Всички доставки на профили се извършват директно от централния склад на фирмата в Берлин, което е гаранция за отличното качество. КВЕ няма изнесено производство в никоя друга държава. Немският производител е направил едно единствено изключение за Русия, където притежава завод за производство на тези профили, поради факта, че немското предприятие не е в състояние да задоволи нуждите на необятния руски пазар.

Търсенето на PVC профили с марка КВЕ в Русия е огромно, тъй като се оказва, че този вид профили са особено подходящи за суровите руски климатични условия и агресивната околна среда в тази държава. Успехът на фирмата се дължи на разнообразието на произвежданите профили и непрекъснатото развитие на нови технологии.

pazaren dql

От 2003 година немската фирма КВЕ стана част от PROFINE GmbH, което даде нов тласък за развитие и иновации в производството на PVC профили за прозорците на бъдещето.

Този непрекъснат стремеж към усъвършенстване доведе и до лидерство на продукцията на PROFINE GROUP и заемане на солиден дял от пазара в Европа.

 

Материалът за прозорците на бъдещето

greenlineОт януари 2001 година КВЕ започна производството на профили без съдържание на олово. Единствен сред големите производителите на профили PROFINE GROUP влага при серийното им производството суровини с химически стабилизатор на калциево-цинкова основа и така избягва употребата на олово в цялостния производствен процес, като КВЕ е основоположника в тази насока.

 

greenline2Днес новата генерация пластмасови профили за прозорци вече отговаря на бъдещите екологични изисквания и е в хармония с доброволно поетото задължение „Винил 2010" както и с целта на Европейската комисия за защита на околната среда и за избягване на употребата на олово като стабилизатор в индустриалното производство.

При избягване на употребата на тежкия метал олово отпадат всички допълнителни обработки от началното производство на суровините до рециклирането на самия краен продукт. Въпреки това прозорците с лого greenline притежават естествено всички класически и икономически предимства на пластмасата като материал за производство на прозорци като например особената издръжливост и дълъг живот, превъзходна топлозащита, отлична издръжливост на влиянията на околната среда и висококачествена повърхност.

 

Допълнителна информация можете да намерите тук:

 

 

PVC системи за прозорци и врати

 

Презентация с информация за КВЕ като част от Profine Group

 

Сертификат